Artykuły fermentowane po okresie odsunięcia na dalszy plan znowu wróciły do naszego menu. Do kapusty i buraków dołączają również inne, dotychczas mniej lubiane
[...]
Trudno jest uważać, że barszcz czerwony to zupa jedynie świąteczna, którą podajemy zazwyczaj w trakcie Wigilii albo hucznych rodzinnych spotkań. W domach, w
[...]
Z kwaszonych warzyw korzysta się w słowiańskiej tradycyjnej kuchni od wieków. Od kilku lat jednakże raz za razem wymienia się także ogromne właściwości
[...]
Własnoręczne przygotowanie posiłków w domowym zaciszu ma masę zalet. Największą z nich jest głównie oszczędność pieniędzy – spożywanie potraw w domu bywa na
[...]
Od prężnego rozwoju branży żywieniowej, który obserwujemy od początku XX w., artykuły spożywane przez nas codziennie zaczęto nagminnie nasycać rozmaitymi związkami przedłużającymi ich
[...]
Specyficzny smak białej kwaszonej kapusty jest ważną częścią polskiej kultury kulinarnej. Jest ona składową licznych dań i każdy Polak dość często kładzie ją
[...]
Czy słyszałeś kiedyś o produktach żywnościowych, które posiadają właściwości rozgrzewające i schładzające? Dowiedz się, jakie jedzenie możemy zaliczyć do tych grup oraz jak
[...]